Bush kan de boom in

Bush kan de boom in

Dan Skan houtkachels - Tulikivi speksteen-houtkachels - Altech houtkachels - Lohberger hout-fornuizen

Het broeikaseffekt echt aanpakken zou volgens president Bush teveel kosten. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen hoeft echter niet altijd duurder te zijn. Voor onze verwarming bijvoorbeeld bestaan alternatieven die brandhout op een ecologische en zuinige manier kunnen omzetten tot energierijke stralingswarmte, wat u jaarlijks heel wat kan besparen. Zoals de Tulikivi speksteenkachels die tot uw verwarmingskosten met maar liefst 50 % kunnen doen dalen.

Of Bush hier oren naar heeft is een andere vraag, maar België heeft er zeker baat bij dit aternatief te promoten. België heeft immers ook een probleem. Binnen de EG beloofde het overeenkomstig de Kyoto akkoorden om tegen 2012 de productie van kooldioxide met 8 % te verminderen ten opzichte van de waarden van 1990, waarbij het gebruik van hernieuwbare energiebronnen moet stijgen tot 12 % van de totale energieproduktie in 2010. Waterkracht, windkracht, zonne-energie en biomassa zijn de beschikbare vormen van hernieuwbare energie.

De EG voorziet in een verdrievoudiging van het gebruik van biomassa tussen 1995 en 2010, omdat groei binnen andere hernieuwbare energiebronnen moeilijker ligt. De bijdrage van energie-gewassen moet voor ongeveer de helft van de energieproductie uit biomassa instaan. De verbranding van afval in elektriciteits-centrales, eventueel omgezet tot biogas, voor de andere helft. Vooral in de Scandinavische landen is de uitvoering van biomassa-projecten al lang bezig, maar landen als België zullen een zeer hoge prijs moeten betalen voor hun energie uit biomassa, indien ze niet tijdig de voor hen meest geschikte technologie en markten ontwikkelen.

De relevantie van de huishoudelijke verwarming tav. de globale problematiek van het broeikaseffect is erg hoog. In België staat ze voor meer dan 35 % van de totale CO2-productie. Verwarming verdient dus alle aandacht, naast verkeer en industrie. Het is weinig waarschijnlijk dat andere energiegewassen dan brandhout daarbij een rol van belang zullen spelen, zoals het verbranden van plantaardige olie. De noodzakelijke technologische en wettelijke aanpassingen ontbreken en huisbrandolie is veel goedkoper dan diesel. Houtafval geperst tot kleine staafjes of pellets heeft zeker toekomst, maar dat lijkt nog ver af. Zeker in België, waar pellets en pelletbranders nauwelijks te verkrijgen zijn. Maar ook in Zweden of Oostenrijk, waar wel enorme inspanningen gebeurd zijn, blijft brandhout populair omdat het goedkoper is.

Daarenboven is hout branden een miljoenen jaren oude traditie met een belangrijke sociale meerwaarde. Deze nieuwe Tulikivi kan 80 m2 verwarmen Elke kubieke meter hout die in België op verantwoorde wijze kan worden opgestookt betekent 950 kg minder fossiele CO2. In vergelijking tot alle andere opties is het promoten van brandhout een eenvoudige zaak, waarbij 9 jaar zeker niet te kort is om een zeer grote stap te zetten.

Een regulering van de brandhoutkwaliteit en van de duurzame bosbouw dringen zich daarbij op. Wereldwijd is er een absoluut overschot aan brandhout om de verwarmingsbehoeften te dekken, zelfs overeenkomstig de normen van de duurzame bosbouw. Ook in België, met nog steeds ongeveer 0,3 ha bos per inwoner, is bij efficient gebruik voldoende brandhout voorradig om de huishoudelijke verwarmings-behoeften te dekken.

En alhoewel de producenten van houtkachels de laatste jaren de andere emissies bij de houtverbranding sterk hebben verminderd, kunnen ook hier de normen nog sterk worden verhoogd. Naast een energietaks op fossiele CO2 kan een BTW-verlaging voor de echt goede houtkachels in België nog de beste manier zijn om president Bush te tonen dat het ook anders kan. Een goede houtkachel heeft bijvoorbeeld minimaal 75 % rendement en maximaal 0,2 % CO in de rookgassen. Maar accumulerende houtkachels uit speksteen, zoals de bekende finse Tulikivi kachels, halen gemakkelijk 90 % rendement en minder dan 0,1 % CO. Dit overeenkomstig de wereldwijd aanvaarde Duitse DIN-testen, waarvan zowat elke fabricant wel een certificaat heeft liggen.

Het product biedt overigens ook topkwaliteit ten aanzien van alle belangrijke markttrends, van cocooning tot natuursteen, toptechnologie, sparen, ecologie, veiligheid en gezondheid. Of wat dacht u van een houtkachel die u slechts gemiddeld 2 uur moet branden voor 24 uur warmte ? Dat spaart u naast geld ook veel tijd uit En het is ook veel eenvoudiger voor mensen met kinderen. Daarenboven is de speksteenwarmte van ongeëvenaarde kwaliteit. De zachte stralingswarmte is zo doordringend dat koude voeten tot het verleden behoren. Het aangename binnenhuisklimaat is bovendien gezond en laat vele asthmapatiënten toe rustiger te ademenen.

De technische en esthetische mogelijkheden zijn bij Tulikivi letterlijk zonder grenzen. U kan kiezen uit meer dan 40 standaardmodellen, maar het is ook perfekt mogelijk om uitgaande van de standaardmodellen een eigen creatie te maken met een warme bank of zuil, een gezandstraalde foto en nog veel meer. Dat is uiteraard goedkoper dan het pure maatwerk.

Een Tulikivi vormt niet alleen een aangenaam centrum voor uw woning, maar ook een perfekte investering in de toekomst. Zo toont een berekening voor de verwarmingskosten van een bungalow van 110 m2 aan dat de stook- en onderhoudskosten slechts de helft bedragen in vergelijk tot deze bij een centrale verwarming op aardgas. Bij afschrijving van de investeringen op 10 jaar wordt jaarlijks ongeveer 15000 BEF bespaard of zo'n 20 % van de totale verwarmingskosten.

Bush zou in ieder geval beter zijn aandacht op het bos als energiebron richten, in plaats van lastig te doen over die Kyoto akkoorden. En België heeft Bush niet nodig om het goede voorbeeld te geven.

 

ENKELE
MODELLEN :

Houtkachels : wie met vuur speelt moet het goed doen

Wereldwijde milieunormen voor de houtkachel

Bush kan de boom in
 

 

 

 

Overzicht van alle paginas van deze site Houtkachels - Open Haard - Speksteenkachels - Tegelkachels - Allesbranders - Gaskachels - Haardkachels - Open Haarden - Speksteen - Stéatite - Poêles - Danskan - Tulikivi
Tulikivi speksteenkachels - Tulikivi speksteenkachels - Dan Skan houtkachels - Alpina gaskachels - Altech kachels in speksteen - Houtkachel - Gaskachel
Mondex saunakachels - Big Green Egg barbecue - Logmatic houtklover - Open haarden Ecostone electrische verwarming - Allesbranders - Kachel - Haard - Open haard - Schouw
- Haarden - Tegelkachel - Schouwen - Tegelkachels - Radiator - Openhaarden - Openhaard - Saunakachel - Allesbrander - Speksteenkachel - Pelletkachel - Pelletkachels - Houtpellets
Nederland : speksteenkachels - houtkachels - open haarden - pelletkachels - fornuizen hout - gaskachels - CV-houtkachels - houtoven - houtklover
France : poêles de masse - poêles en stéatite - poêles en pierre ollaire - poêles à bois - poêles scandinaves - poêles au gaz - big green egg barbecue - chauffage électrique - fendeur de bûches

TULIKIVI IMPORTEUR BELGIË :
Dutry & Co N.V., Jagershoek 10, 8750 Vichte - Belgie.
Tel 056/77.60.90 - www.dutry.be
Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Tulikivi massieve speksteenkachels Danskan houtkachels Totem open haarden inbouwhaarden Altech kachels Panyol houtoven voor brood, pizza, etc... Alpina gaskachels Big Green Egg barbecue Ecostone radiators voor electrische verwarming Mondex saunakachels Logmatic houtklovers Calimax pelletkachel Lohberger fornuis op hout en pellets Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis brochures van al onze merken haarden en kachels Contacteer importeur Dutry & Co Foto-albums Online videoclips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden